Winst op tweede etappe voor Erik van Loon, Anja zet goede prestatie neer

Winst op tweede etappe voor Erik van Loon, Anja zet goede prestatie neer

2022-04-23T19:30:05

De tweede etappe is de eerste echte etappe in Tunesië. Na 360 kilometer zijn Erik van Loon en Sébastien Delaunay het snelste met de Can-Am Maverick X3. Anja van Loon en Lisette Bakker rijden een goede proef, ondanks veel stof, en worden knap 31e.

“Het was een goede dag,” vertelt Erik. “In het eerste gedeelte waren we meteen snel en kwamen we als eerste door bij de pauze. Daarom besloten we om geen risico nemen, ook om de ogen een beetje te sparen. Sébastien naast me is eigenlijk een tweede paar ogen en die helpen nu echt. Het karakter overwint nu wel. De buggy loopt goed en is erg leuk om mee te rijden.”

Erik is ook erg trots op de prestatie van Anja en Lisette. “Ze zijn netjes aan de finish gekomen zonder gedoe. Dat vind ik erg knap.”

In de etappe maken Anja en Lisette wel het een en ander mee. “We startten natuurlijk wat verder naar achteren dus dat zit je in het stof en is het zand hier en daar echt kapot gereden. In de pauze hebben we de vering wat zachter gezet om de klappen beter op te vangen en dat was fijn. Het laatste stuk zat er zoveel stof in de communicatie dat we elkaar niet meer konden horen, maar ook dat ging goed.”

Morgen staat de derde etappe op het programma. Deze start en finisht in Kambout. Er wordt 350 kilometer op snelheid afgelegd. De derde etappe is live te volgen via https://www.tunisia-desert-challenge.com/nl/de-rally/live-tracking.

Erik en Anja van Loon kijken uit naar thuisrally Erik en Anja van Loon kijken uit naar thuisrally

Erik en Anja van Loon kijken uit naar thuisrally

De ELE Rally is de thuisrally van Erik en Anja van Loon. Erik van Loon heeft de rally al twee keer gewonnen en wil graag meedoen in het gevecht om de podiumplaatsen. Dit gaat hij doen met een Volkswagen Polo R5, hij zal worden genavigeerd door Davy Thierie. Voor Anja van Loon wordt het haar […]

Lees meer

Erik en Anja van Loon tevreden met Tunisia Desert Challenge Erik en Anja van Loon tevreden met Tunisia Desert Challenge

Erik en Anja van Loon tevreden met Tunisia Desert Challenge

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn tweede geworden in de Tunisia Desert Challenge. Voorafgaand aan de rally was het nog even onduidelijk of Erik zou kunnen gaan rijden, samen met Delaunay ging dat goed en zorgt het resultaat voor tevredenheid. Dat geldt ook voor Anja van Loon en Lisette Bakker. Zij worden 26e in […]

Lees meer

Zesde en zevende etappe Tunisia Desert Challenge afgelast Zesde en zevende etappe Tunisia Desert Challenge afgelast

Zesde en zevende etappe Tunisia Desert Challenge afgelast

De organisatie van de Tunisia Desert Challenge heeft de zesde etappe afgelast vanwege zandstormen. Daardoor kunnen de helikopters niet opstijgen en is de veiligheid van de deelnemers niet gegarandeerd. De zevende etappe werd afgelast nadat de wind te hard was gaan waaien waardoor de helikopters wederom niet konden vliegen. Vrijdag staat de laatste etappe op […]

Lees meer