Silk Way Rally vormt nieuwe uitdaging voor Van Loon

Silk Way Rally vormt nieuwe uitdaging voor Van Loon

2019-06-27T13:12:51

Het is de eerste keer dat Erik van Loon aan de start staat van de Silk Way Rally. De rally gaat van Irkutsk in Rusland, via Mongolië, naar Dunhuang in China en start op 7 juli. Van Loon verwelkomt Sébastien Delaunay als navigator in de Toyota Hilux. Kortom, nieuwe uitdagingen op weg naar Dakar 2019.

Sébastien Delaunay is 37 jaar en woonachtig in Frankrijk. Hij heeft negen Dakars gereden waar hij het podium heeft behaald in de T2 en T3 klasse. Afgelopen Dakar reed hij samen met Lafay in een Peugeot van het Franse Easy Rally Raid. Van Loon kijkt uit naar de samenwerking met Delaunay: “Sébastien heeft al veel ervaring in diverse auto’s en met verschillende rijders. Ik hoop dat we snel een goede klik in de auto hebben. Het zal voor mij wel even wennen zijn, want na jaren met Nederlandse navigators gaat nu de voertaal Engels worden.”

Ook over de Silk Way Rally is Van Loon enthousiast. “Hij kwam iedere keer precies op het verkeerde moment in de planning, steeds midden in de zomervakantie van de kinderen. Nu duurt de rally iets minder lang en zit hij een fractie eerder, dus kan ik deze eindelijk een keer doen. Ik hoor van verschillende rijders dat de duinen in China enorm zijn, dus daar kijk ik erg naar uit.”

De rally start in Irkutsk in het Siberische deel van Rusland. Via bospaden, rivierbeddingen en stoffige paden waar de snelheid hoog ligt rijden ze richting de grens met Mongolië. Daar verandert het landschap in bossen, steppes en bergen. Navigatie zal daar erg belangrijk zijn. In China bestaat de rally uit zand, canyons, steppes en de enorme duinen van de Gobi woestijn. De finish is op 16 juli in Dunhuang.

Van Loon gaat in een competitief deelnemersveld voor een top vijf prestatie. “Er staan goede rijders aan de start met goede auto’s, zoals Al Rajhi, Al-Attiyah, Menzies, Serradori. Dus makkelijk wordt het niet. Maar we gaan ervoor en willen onze eerste samenwerking goed inluiden.” Van Loon en Delaunay gaan van start met nummer 205.

Van Loon laat ware snelheid zien in Silk Way Rally Van Loon laat ware snelheid zien in Silk Way Rally

Van Loon laat ware snelheid zien in Silk Way Rally

De laatste etappe van de Silk Way Rally zit erop. Erik van Loon en Sébastien Delaunay noteren wederom de tweede tijd op 2:25 van winnaar Nasser Al-Attiyah. In de eerste rally met de vernieuwde Toyota Hilux en de nieuwe navigator, keert Van Loon met vertrouwen huiswaarts. De laatste proef was een snelle, Van Loon deed […]

Lees meer

Afzien voor Van Loon op voorlaatste etappe Afzien voor Van Loon op voorlaatste etappe

Afzien voor Van Loon op voorlaatste etappe

De negende etappe van de Silk Way Rally is een ontzettend zware proef. Waarin veel korte gebroken duinen en kamelengras zorgen voor gevaarlijke situaties. Erik van Loon en Sébastien Delaunay noteren de derde tijd op slechts 12 seconden van de nummer twee, doordat zij achter een Kamaz terechtkomen verliezen ze een minuutje. De Toyota Hilux […]

Lees meer

Van Loon geniet van fantastische proef en tweede tijd Van Loon geniet van fantastische proef en tweede tijd

Van Loon geniet van fantastische proef en tweede tijd

Voor de derde keer deze rally noteert Erik van Loon de tweede tijd. Tijdens de eerste proef in China komen Van Loon en Sébastien Delaunay voor het eerst oog in oog met de megaduinen van de Gobi woestijn. De proef opent op harde ondergrond en vrij technisch, daar noteert Van Loon zelfs de snelste tussentijd. […]

Lees meer