Erik van Loon rijdt met het hoofd naar de vierde tijd in moeilijke derde etappe

Erik van Loon rijdt met het hoofd naar de vierde tijd in moeilijke derde etappe

2022-04-24T17:16:34

Met twee zware duinenpartijen in de 350 kilometer lange proef is de derde etappe van de Tunisia Desert Challenge de moeilijkste dusver. Erik van Loon en Sébastien Delaunay rijden een groot gedeelte vooraan, maar kiezen ervoor om te consolideren. Zij rijden met een aantal andere buggy’s naar de finish en noteren de vierde tijd. Anja van Loon en Lisette Bakker zijn nog onderweg.

“We zijn er weer,” zegt Van Loon. “Het was echt niet makkelijk vandaag. We begonnen vooraan en reden achter een auto aan, maar de navigatie was erg moeilijk. Een van de waypoints klopte niet met het roadbook, maar het lukte ons toch om het te vinden. Inmiddels waren de andere buggy’s in de buurt en zij volgden ons spoor, daarmee hebben zij veel tijd gewonnen. In de duinen was dat eigenlijk ook zo, maar door de zon kon je niks zien.”

“Daar hebben we geen risico genomen, zeker niet met de conditie van mijn ogen. In de neutralisatie waren we als eerste, daarna was het opnieuw moeilijk in de duinen. De rest kon weer aanhaken en we zijn in het groepje gebleven. Uiteindelijk reden we er toch even uit omdat ik vond dat het tempo hoger kon, maar dat was een te groot risico dus zijn we weer met de groep gaan rijden. In dat laatste stuk ging de voordiff kapot en zijn we met alleen achterwielaandrijving naar de finish gereden. Dus we zijn blij dat we er zijn, de vierde tijd is dan een prima resultaat.”

Anja en Lisette zijn nog onderweg. “Het lijkt erop dat ze nog in de duinen zitten, ik ben heel benieuwd hoe het ze vergaat. Het was erg zwaar, maar als ze op eigen kracht in het bivak komen dan ben ik echt ontzettend trots op ze!”

Morgen vindt de vierde etappe plaats van Kambout naar Ksar Ghilane en is 300 kilometer lang. Deze etappe is live te volgen via https://www.tunisia-desert-challenge.com/nl/de-rally/live-tracking.

Erik en Anja van Loon kijken uit naar thuisrally Erik en Anja van Loon kijken uit naar thuisrally

Erik en Anja van Loon kijken uit naar thuisrally

De ELE Rally is de thuisrally van Erik en Anja van Loon. Erik van Loon heeft de rally al twee keer gewonnen en wil graag meedoen in het gevecht om de podiumplaatsen. Dit gaat hij doen met een Volkswagen Polo R5, hij zal worden genavigeerd door Davy Thierie. Voor Anja van Loon wordt het haar […]

Lees meer

Erik en Anja van Loon tevreden met Tunisia Desert Challenge Erik en Anja van Loon tevreden met Tunisia Desert Challenge

Erik en Anja van Loon tevreden met Tunisia Desert Challenge

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn tweede geworden in de Tunisia Desert Challenge. Voorafgaand aan de rally was het nog even onduidelijk of Erik zou kunnen gaan rijden, samen met Delaunay ging dat goed en zorgt het resultaat voor tevredenheid. Dat geldt ook voor Anja van Loon en Lisette Bakker. Zij worden 26e in […]

Lees meer

Zesde en zevende etappe Tunisia Desert Challenge afgelast Zesde en zevende etappe Tunisia Desert Challenge afgelast

Zesde en zevende etappe Tunisia Desert Challenge afgelast

De organisatie van de Tunisia Desert Challenge heeft de zesde etappe afgelast vanwege zandstormen. Daardoor kunnen de helikopters niet opstijgen en is de veiligheid van de deelnemers niet gegarandeerd. De zevende etappe werd afgelast nadat de wind te hard was gaan waaien waardoor de helikopters wederom niet konden vliegen. Vrijdag staat de laatste etappe op […]

Lees meer